1- برقراری ارتباط میان ساختمان و ساکنین با استفاده از نور، صدا و حتی بو
سیستم BREO (بیان عملکرد و منابع ساختمان برای ساکنین) که برای اولینبار در فضای ساختمانهای هوشمند معرفی شده است، رویکرد تازهای در ارتباط با ساکنان ساختمان، علیالخصوص در حوزه پایداری و عملکرد ساختمان ارائه میکند. این سیستم که توسط غول مهندسی Arup طراحی شده است، دادههای ساختمانی، مانند: مصرف انرژی، مصرف آب و کیفیت هوای داخل ساختمان را نظارت کرده و با استفاده از نور، صداها و حتی رایحهها به یک تجربه حسی فراگیر تبدیل میکند. هدف این است که ساکنان ساختمانها تشویق شوند تا فعالانه در جهت پایداری ساختمان مشارکت کنند.
بهعنوانمثال، BREO ممکن است رنگ نور محیط را تغییر دهد تا نشان دهد که وضعیت مصرف برق ساختمان چگونه است؛
صدای محیط را برای نشاندادن مصرف بیش از حد آب تغییر دهد؛
بوی ملایمی به هوا اضافه کند تا کیفیت هوای داخلی را نشان دهد.
ساکنان در حال حاضر به روشهای مختلفی به محیط خود واکنش نشان میدهند (تنظیم نور محیط هنگام غروب آفتاب و یا تغییر دمای ترموستات در یک روز سرد). به گفته Arup: «BREO به ساکنان ساختمان اختیار بیشتری برای کاهش مصرف منابع میدهد».
تاکنون، فناوری BREO در دفتر Arup در لسآنجلس و تعدادی از ساختمانهای مسکونی مورد بهرهگیری قرار گرفته؛ همچنین فرصتهای بزرگتری نیز برای پیادهسازی این فناوری در آینده وجود دارد.
2- اپلیکیشن ارزیابی پس از سکونت
ابزارPOE (پایش پس از سکونت) شرکت Ryan، از یک برنامه شخصیسازیشده به نام CheckpointPost استفاده می کند. داشبوردهای مبتنی بر دادههای تصویری ایجادشده در PowerBI، برنامههای اتاق نظرسنجی از طریق Revit 360، و یک سیستم یکپارچه نقشهبرداری اتاق برای جمعآوری بازخورد از ساکنان در مورد نقاط قوت و زمینههای بهبود، که همگی منجر به کاهش زمان صرفشده برای نظرسنجیهای روتین میگردد.
این ابزار همچنین موجب بهبود مستمر شیوههای طراحی و ساخت میشود و به شرکت کمک میکند تا برای پروژههای آتی، تصمیمگیری آگاهانهتری داشته باشد.
- یکی از این ارزیابیها، به شناسایی یک فضای کماستفاده که قابلیت اجارهدادن داشت، منجر شد.
- در یکی دیگر از ارزیابیها مشخص شد که یک فضای تجمع مهم، از نور کافی برخوردار نبوده است.
این شرکت از نتایج هر دو ارزیابی، در طراحی پروژههای آتی، بهرهگیری خواهد کرد.