به نقل از ایسنا، پنجاهوسومین رویداد «دوشنبههای استارتآپی» با محوریت نوآوری در صنعت ساختمان، در 29 مرداد 1403 برگزار شد. این رویداد با حضور ۱۰ استارتآپ فعال در حوزه صنعت ساختمان و با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و شبکه نوآوری شناسا (بیلدزآپ) بهمنظور جذب سرمایه برای کسبوکارهای نوپا در این صنعت برگزار گردید.
حمایت مالی صندوق نوآوری از اکوسیستم استارتآپی
دکتر مصطفی بغدادی، مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی، در این رویداد ضمن اشاره به نقش صندوق در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها، اعلام کرد که این نهاد تاکنون ۷۹ خدمت متنوع برای تقویت مالی زیستبوم نوآوری کشور ارائه داده است. در طول بیش از یک دهه فعالیت، مجموع حمایتهای مالی این صندوق به شرکتهای دانشبنیان بالغ بر ۶۳ همت بوده است. وی تأکید کرد که اکوسیستم نوآوری کشور شامل شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و شرکتهای خلاق است که به حمایتهای مالی جدی نیاز دارند. در همین راستا، صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق تسهیلات سرمایه بذری، همسرمایهگذاری و گرنت، از این کسبوکارها حمایت میکند.
همکاری با بخش خصوصی در سرمایهگذاری استارتآپی
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد که صندوق بهطور مستقیم از استارتآپها حمایت نمیکند تا تعادل بازار به هم نخورد. بلکه در همکاری با سایر بازیگران بخش خصوصی، در تأمین مالی استارتآپها و شرکتهای خلاق نقش ایفا میکند. تاکنون ۹۶ میلیارد تومان در ۱۱۴ طرح از طریق شتابدهندههای دانشبنیان و ۳۸۷ میلیارد تومان در ۷۴ طرح با مشارکت ۳۰ صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری شده است. همچنین این نهاد در تشکیل و توسعه صندوقهای جسورانه بورسی نیز نقش فعالی داشته است.
دستاوردهای رویدادهای استارتآپی
به گفته بغدادی، تاکنون ۵۲ رویداد «دوشنبههای استارتآپی» برگزار شده که در آنها ۴۵۰ تیم استارتآپی حضور داشتهاند و بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان تأمین مالی برای این کسبوکارها انجام شده است. در پنجاهوسومین رویداد که امروز برگزار شد، ۱۰ استارتآپ فعال در صنعت ساختمان، طرحهای خود را در حضور سرمایهگذاران ارائه دادند. میزان سرمایه درخواستی این استارتآپها بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان بوده و امید میرود که این رویداد زمینه جذب سرمایه بیشتری را برای این کسبوکارها فراهم کند.
اهمیت نوآوری در صنعت ساختمان
دکتر محمد بروجردی، مدیر مرکز نوآوری مهندسی و ساخت شناسا (بیلدزآپ)، با اشاره به اهمیت صنعت ساختمان در اقتصاد کشور گفت: این صنعت حدود ۳۳ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را به خود اختصاص داده و یکی از بزرگترین اکوسیستمهای اقتصادی کشور محسوب میشود. وی تأکید کرد که با توجه به چالشهای موجود در این حوزه، بهرهگیری از فناوریهای نوین و رویکردهای خلاقانه برای افزایش سرعت و کیفیت ساختوساز ضروری است.
بروجردی افزود که استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان نقش کلیدی در حل چالشهای این صنعت دارند و این رویدادها فرصتی برای معرفی ایدههای نوآورانه به سرمایهگذاران فراهم میکنند.
با توجه به ظرفیت بالای صنعت ساختمان و فرصتهای موجود در آن، اینگونه رویدادها میتوانند زمینهساز رشد استارتآپهای فناورانه و خلاق در این بخش باشند.